COMBISTEAMER LEASEN OF KOPEN? HORECAXL LEVERT.
Inmiddels is de combisteamer een gemeen goed in de meeste horecazaken. Met een combisteamer kan snel en efficiënt gewerkt worden en met één apparaat veel kookprocessen uit te voeren; van bakken en braden tot grillen en gratineren. Het is zelfs mogelijk om verschillende soorten gerechten tegelijkertijd én op verschillende niveaus te bereiden, zonder dat er geur- of smaakoverdracht is. Dat scheelt tijd, geld en ook nog eens water en energie.

 

COMBISTEAMER KOPEN OF LEASEN?

Niet de eerste belangrijke vraag, maar het is wel belangrijk dat u voor uzelf weet wat voor u rendabeler is. En mocht u het zo niet weten, dan weet uw boekhouder of accountant het antwoord. Voor sommige horecazaken is leasen een voordeligere optie dan kopen, terwijl het voor anderen weer net andersom kan zijn.

 

OVEN OF COMBISTEAMER?

Belangrijk is om na te gaan wat er in uw keuken wordt gevraagd van een apparaat. Of waarvoor u het wilt gaan gebruiken. Wat zijn de wensen en de eisen? Welke capaciteit komt in uw keuken het beste tot haar recht en hoeveel programma's dient de oven of de combisteamer te hebben? Handmatige bediening of met een touch-screen? Wat moet het uiteindelijke resultaat zijn? Kortom, een aantal vragen, welke wij graag met u willen beantwoorden. Een keuken is immers zonder combisteamer niet compleet.

 

ADVIES

Het eerste advies is om advies in te winnen. Praat met de mensen in de keuken, praat met collega's, nodig ons uit voor een advies op maat. Wij kunnen uw wensen vertalen in een keuze voor een apparaat en wij kunnen u informeren over de mogelijkheden en onmogelijkheden. Wij kunnen voor u de verschillen aangeven en wij kunnen u veel geld laten besparen.

 

GAS OF ELECTRISCH?

Er zijn collega's die roepen dat een combisteamer op gas voordelen heeft. In Groningen denken ze daar toch echt anders over en gelukkig nu de rest van Nederland ook. Een combisteamer of een oven op gas heeft een voordeel dat deze iets zuiniger in gebruik is en dat u er een subsidie op krijgt, te weten de EIA (Energie Investerings Aftrek). Dit klopt, maar met de kennis van nu moeten we ons afvragen of een combisteamer op gas nog wel bijdraagt aan het milieu. Of een combisteamer op gas nog wel maatschappelijk verantwoord is. De vraag willen wij graag met u beantwoorden.

 

BOILER OF INJECTIE?

Een open deur; het woord 'steamer' is in het Nederlands 'stomer'. Eerlijkheid gebied ons te vermelden dat 'steamer' wel beter klinkt dan de Nederlandse vertaling. Wij hebben in al die jaren nog niemand 'stomer' horen zeggen. In ieder geval, een combisteamer is onmisbaar in elke keuken, doordat het koken met stoom vele - reeds bekende - voordelen heeft; smaak, kleur en voedingsstoffen blijven behouden.

Alleen is de vraag hoe u de stoom in de ovenkamer wilt krijgen.Dat kan via een injectie (directe inspuiting), waarbij de stoom wordt verkregen door water op het verwarmingselement te spuiten. Of via een boiler, waarbij stoom wordt gemaakt met een generator buiten de ovenkamer, die de verzadigde stoom vervolgens naar binnen wordt gebracht. Het voordeel van een boiler is dat overal in de ovenkamer hetzelfde klimaat regelbaar is en dat door het inbrengen van conitnue verse stoom, de smaakoverdracht wordt voorkomen. Nadeel is dat u de strijd met kalk aan moet gaan. Een waterontharder is daarbij een vereiste, waarbij sommige merken ook een anti-kalk systeem hebben. Een boiler vergt wel meer onderhoud dan een machine met injectie.

 

ZELF SCHOONMAKEN OF LIEVER EEN SCHOONMAAK PROGRAMMA

De combisteamer of oven kan er uit blijven zien zoals deze bij u geleverd en/of geplaatst wordt. Een ingebouwd schoonmaak- en reinigingsprogramma, welke veel fabrikant in haar modellen hebben ingebouwd, zorgt er voor dat de ovenkamer op de juiste wijze wordt gereinigd. U moet welk tijdig de knop indrukken om het programma te starten. En u dient er voor te zorgen dat u de juiste reinigingsmiddelen heeft, zodat er geen schadelijke restdelen achter kunnen blijven in de ovenkamer. Dat is iets wat u niet moet willen.

 

ANDERE TIPS

Ergonomie speelt een grote rol in de professionele keuken. Plaats daarom de combisteamer of oven op de juiste hoogte en met de juiste draairichting. Maar we hebben nog een aantal tips op een rijtje gezet;

  • Regelmatig onderhoud vermindert de kans op storingen.
  • Kalk is de grootste vijand voor professionele apparatuur die met water werken. Investeer daarom ook in een goede waterontharder of in een optioneel systeem dat al in de machine is ingebouwd.
  • De ene combisteamer of oven is de andere niet, waardoor vergelijken een lastige klus wordt. Iedere fabrikant heeft een andere prijsstelling, andere noviteiten en andere mogelijkheden. Stuur ons uw wensenlijstje en wij helpen u graag een vergelijking te maken.
  • Plaats een combisteamer altijd onder een afzuigkap, want anders heeft u een extra hittebron in uw keuken.

 

WIE KAN IK BELLEN?

Ons! U belt gewoon met ons op +31 (0)88 - 28 28 928 en wij weten uw vragen te beantwoorden. En mochten wij nu net het juiste antwoord niet hebben op uw vraag, dan gaan wij op zoek naar het antwoord. Wij verkopen géén onzin, wij verkopen (en leasen!) apparatuur en oplossingen. Ook voor u hebben wij de beste oplossing!

HORECAXL ADVISEERT U GRAAG OVER COMBISTEAMERS

HorecaXL maakt Horeca Apparatuur betaalbaar! Ook Keukenapparatuur op afbetaling! En Lease vanaf € 499,- investering.